Pàgines

dijous, 10 de maig del 2012

Construint un motor de combustió interna

Dins la unitat energies i la seva transformació podem analitzar la conversió de l'energia elèctrica en energia mecànica a través de la construcció d'una maqueta d'un motor de combustió interna de quatre temps.

En aquesta activitat els alumnes poden veure la transmissió del moviment entre els cigonyals i els pistons. Alhora que manegen la fusta, el fil ferro, etc.

Aquí us deixem el vídeo d'un dels treballs realitzats. Esperem que us agradi ;)

2 comentaris:

  1. Per a construir el motor de quatre temps vam marcar i tallar la fusta. Després la vam polir. Vam aferrar les peces amb cola.

    Els pistons els vam fer de ferro i fusta. Va costar molt perquè no varen anar bé a la primera, no encaixaven dins la fusta, excepte un que anava bé. Eren massa grans. Llavors, els vam treure i tornàrem a polir-los.

    Vam provar si funcionava el motor. En posar-lo en marxa, no lliscaven prou, així que, vam posar sabó i va funcionar! Els pistons pujaven i baixaven!!! Havíem montat un motor.

    Només quedava pintar-lo i ja estava.

    Personalment me va agradar bastant i ho tornaria a construir.

    ResponElimina
  2. Al principi el muntatge del motor de 4 temps que vàrem fabricar de fusta era molt fàcil. Els problemes van aperèixer en començar a fer l'eix. Cada pic era més difícil. Construir la biela va ser complicar i tot havia d'estar ben pulit i havia d'anar molt suau. A base de paciència, i de molt bona mà d'obra, tot va anar bé, menys un pistó que no va veure la glòria de anar be.

    ResponElimina