Pàgines

dimecres, 27 de març del 2013

XERRADA: COMERÇ JUST, CONSUM RESPONSABLE

Avui han vingut des de l'organització S'Altra Senalla de Manacor a explicar-nos la importància d'un consum responsable, de saber Què comprem, quines són les condicions de fabricació d'aquell aliment o producte o de les persones que hi treballen.

Estam avessats a comprar els productes més econòmics i, a més á més, exigim que siguin de qualitat. Quines repercussions té això damunt els productors? I, és més! a damunt els qui fan feina en les cadenes de producció?

Tothom haurà vist o fet broma sobre el lloc de fabricació de joguines "Made in Xinaaaa!", "Made in Taiwan!" Però, heu reflexionat com són les condicions de vida dels treballadors d'aquests llocs? Quantes hores treballen al dia per un sou mínim (d'uns 30€ al mes o menys)? Qui són els treballadors?

Què farieu vosaltres amb 30€ al mes? En què invertirieu aquests diners? Podríeu pagar un lloguer, el menjar, les despeses de llum, aigua, telèfon i altres capricis?

Sabíeu que els principals treballadors d'aquestes empreses, de PSP, Wii, Mango, televisors, Adidas, Nike com empreses d'alimentació que importen als països desenvolupats (aquí on vivim!): cafè, xocolata, plàtans, kiwis..., són NINS?!!!


Per això és necessari prendre consciència. Comprar amb seny! Per lluitar contra la injustícia. Clar que... tot això significa que paguem més pels productes, però... què us penseu que la matèria primera la regalen?!!! Pobres innocents els qui us penseu que compreu qualitat a baix preu!!!

Sabieu que un dels aliments bàsics com és el blat, necessari per a la producció del pa, però també dels suculents croissants, palmeres, senyorets, pizzes, pastes, pastissos, pastissos d'aniversari, etc. està tan manipulat genèticament, tan alterat, que han començat a aparèixer tot un grapat de persones que no en poden menjar perquè emmalalteixen? Us imaginau la vida sense menjar pa, o croissants, sense chips ahoy, donettes, quelitas, o sense pizza, o sense pastissos d'aniversari?!!!

El Comerç Just és una organització que s'ha proposat lluitar contra aquests grans empresaris, contra les multinacionals; amb l'objectiu de defensar els drets de les persones a una vida i un salari digne, amb l'objectiu de millorar la qualitat dels productes, amb l'objectiu de millorar la consciència al món.

Les principals premises en les que es basa el comerç just són:
  • Sous i condicions de feina dignes
  • Productes que en el seu procés de producció no s'hagi utilitzat ma d'obra infantil.
  • Fabricació de productes de qualitat i que respectin el medi ambient.
A la seva pàgina web podreu trobar més informació sobre els criteris del comerç just.

Alguns dels productes que es comercialitzen a S'Altra Senalla són: CAFÈ, ARRÒS, CACAU, GALETES, SNACKs, CONTES, TÈXTILS, JOCS...
... i per als cafeters i amants de la Senseo... monodosis ECOLÒGIQUES, BIODEGRADABLES i de COMERÇ JUST!!!!

Ja ho sabeu, podeu trobar aquests productes al Carrer den Bosch, 12.

COMPRAU QUALITAT, COMPRAU AMB SENY!

Per cert, als grans cuiners també podeu trobar receptes amb productes de comerç just.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada